Het weer: wolken, maar meestal droog

In een noordwestelijke luchtstroming worden geregeld wolkenvelden over onze streken gestuurd. Af en toe schuiven er ook verzwakte storingen over onze regio, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden. Na het weekend kiest de wind voor een meer noordelijker sector en wordt het tijdelijk iets koeler. Halfweg de week wordt de wind, onder impuls van een hogedrukgebied, zuidelijk en kan het kwik flink klimmen.
Morgen staat er nauwelijks wind en het blijft droog. Er zijn echter geregeld wolkenvelden, maar tussendoor is er ook ruimte voor de zon. De maxima komen uit op gemiddeld 16 graden.
Zondag komt het kwik lager uit bij 14 graden. Er is wat meer wind en een groot deel van de dag domineren wolken. Het blijft echter overwegend droog en in de loop van de namiddag is er toch af en toe zonneschijn.
Maandag ruimt de wind stilaan naar het noorden. Er wordt koudere lucht aangevoerd, waarbij het kwik slechts op 13 graden uitkomt. Een storing brengt veel wolken, maar op een lokaal drupje regen na, is het meestal droog.
Dinsdag schuift een hogedrukgebied stilaan over onze streken. Er komen meer gaten voor in de wolken, waarbij de zon tevoorschijn kan komen. De maxima liggen rond 15 graden.
 In de tweede helft van de week, kiest de wind voor het zuiden. Het wordt warmer, maar op het einde van de week nemen de regenkansen sterk toe bij storingen die over onze streken schuiven. In het weekend zou het echter terug droger moeten worden. (Michel Nulens - Meteoservices)15796