Het weer: zacht maar meer wolken

Zuidoostelijke luchtstromingen voeren zachte lucht aan over onze streken. Het kwik komt hierbij een flink stuk boven de normale waarde uit. Storingen schuiven echter over onze regio, aanvankelijk voornamelijk met wolkenvelden, maar later ook met toenemende neerslagkansen.Tot het weekend houdt het vrij zachte weer aan.
Morgen maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag wordt het zwaar bewolkt en er bestaat een kleine kans op een drupje motregen, al is het meestal droog. De maxima liggen rond 14 graden.  
Donderdag domineren wolken het weer. Er kan wat lichte regen of motregen vallen, maar vaak is het droog. Het blijft zacht bij maxima rond 13 graden.  
Vrijdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en periodiek valt er lichte regen of motregen. Vooral na de middag is er meer kans op wat regen. De maxima liggen rond 14 graden.
Zaterdag is het zwaar bewolkt en opnieuw valt er van tijd tot tijd wat regen of motregen. Het kwik presteert nog steeds behoorlijk bij 12 of 13 graden.  
Zondag kan er opnieuw wat regen vallen, al wordt het later droger. Het wordt kouder bij maxima rond of net onder 10 graden.  
Na het weekend wordt koudere lucht aangevoerd en stagneert het kwik op 6 of 7 graden. De meeste weermodellen opteren voor droog weer, maar enkele geven toch kans op een bui. Ze zijn het wel allemaal eens dat het kouder zal worden. (Michel Nuelens - Meteoservices).12626