Het weer: zacht maar regen en wind

In een strakke west-circulatie worden storingen in een snel tempo naar onze streken gestuurd. Af en toe stijgt de luchtdruk wat en is het droger, maar vrijwel iedere dag maar er toch wel een portie hemelwater verwacht worden. Er wordt bovendien erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de temperaturen uitzonderlijk hoog komen te liggen, al is dit maar tijdelijk.
Vandaag krijgen we pas in de late middag wat drogere perioden, maar diee worden nog steeds afgewisseld door regendruppels. Het is wel erg zacht bij maxima rond 12 graden. Er staat een strakke wind.
Morgen zou het kwik wel eens uitzonderlijk hoog kunnen uitkomen bij gemiddeld 14 graden. Het is echter niet droog. Een storing zorgt voor regen en er staat opnieuw flink wat wind. In de latere namiddag wordt het echter droog.
Donderdag verloopt de ochtend droog en er zijn ook opklaringen. Later komen er stapelwolken opzetten en vallen er buien. Tussendoor is er wat ruimte voor de zon. Het wordt wat minder zacht bij 10 graden.
Vrijdag is het aanvankelijk droog, maar de bewolking neemt vlug terug en vanuit het westen gaat het regenen. Het wordt een beetje uitkijken wat een stormdepressie gaat doen, mogelijk kan er tijdelijk wel erg veel wind komen te staan. Maxima rond 7 graden.
In het weekend houdt het wisselvallige weer aan. De wind ruimt echter naar het noorden waardoor er kouder lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het kwik gaat een stukje achteruit bij maxima rond 5 graden en in de nacht is er kans op lichte vorst of grondvorst. Er vallen een aantal buien, soms met een winters karakter. Na het weekend blijft het wisselvallig met temperaturen die eerder normaal zijn, gemiddeld 5 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)12378