Het weer: zacht voor de tijd van 't jaar

De gunstige invloed van een hogedrukgebied zorgt voor zonnig en zacht weer, al wordt het ’s nachts flink koud. De luchtdruk daalt de volgende dagen echter en storingen kunnen tot onze streken doordringen met toenemende neerslagkansen. Nadien is er opnieuw een weersverbetering.
Vandaag zorgt een stralende zon voor flink stijgende temperaturen. Na een koude ochtend, waarbij het kwik tot net boven het vriespunt daalde, komen de maxima uit op 9 graden.
Morgen vriest het in de ochtend algemeen bij -3 graden. Als de wagen buiten staat wordt het dus krabben geblazen. Na ochtendgrijs, kan de zon door de wolken breken en het kwik loopt op tot een graad of 10.
Donderdag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Later in de namiddag volgt er lichte regen vanuit het westen. De maxima liggen rond een graad of 11.
Vrijdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en periodiek valt er lichte regen. Het wordt een eerder sombere dag bij 8 graden.
Zaterdag domineren wolken en er valt af en toe wat regen. Maxima rond 8 graden.
Zondag kan de zon opnieuw tevoorschijn komen, al is het wel een fractie kouder bij 7 graden.
Na het weekend lijkt het kouder te gaan worden met kans op nachtvorst. Dinsdag kan er wat regen vallen, maar de andere dagen verlopen meestal droog.(Michel Nulens - Meteoservices)
6865