Het weer: zacht!

In een zonale luchtstroming trekken depressies en storingen vaak over onze regio. Er wordt hierbij zachte lucht aangevoerd, waarbij er voorlopig geen winterse toestanden worden verwacht. De meest recente weerkaarten houden dit wisselvallige weertype aan voor de volgende 10 dagen.
Morgen is het erg zacht bij maxima rond 9 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het is meestal droog. Een plaatselijke bui is echter niet uitgesloten. Er staat een strakke zuidwestenwind.
Zondag zijn de wolken opnieuw in de meerderheid. Af en toe kan er een druppel regen vallen, maar vaak is het droog. Het kwik kan hierbij klimmen tot 8 graden en er is wat minder wind.
Maandag liggen de maxima rond 8 graden. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er vallen enkele buien. Tegen de avond wordt het stilaan droger.
Dinsdag vallen er geregeld enkele buien en de bewolking is dominant aanwezig. Het kwik bereikt 6 graden, maar er is niet al teveel wind.
Na een droge woensdag komt er donderdag een storing opzetten met regen. Ook vrijdag en het volgende weekend blijven de neerslagkansen groot. De maxima liggen meestal rond 7 graden en de minima blijven positief. Er zijn echter wel enkele weermodellen die een koudere oplossing voorzien. (Michel Nulens - Meteoservices)12075