Het weer: zachte periode

Na de doortocht van een storing in het weekend, stabiliseert de atmosfeer en wordt het rustig en droog weer. Bovendien is er ruimte voor de zon. Ook na het weekend houdt het rustige en droge weer aan, in de nacht koelt het wel flink af.
Morgen kan het kwik oplopen tot 9 graden. Hierbij wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft droog en het is vrij aangenaam met al te veel wind. Vooral na de middag is er meer zon.
Maandag komen de maxima op 9 graden uit. De ochtend verloopt echter koud met algemene vriestemperaturen. De zon kan het kwik echter al vlug laten klimmen en het wordt opnieuw vrij aangenaam.
Dinsdag wordt het opnieuw een droge dag met een afwisseling van zon en wolken. De wolken kunnen bij momenten wel domineren, maar de neerslagkansen zijn klein. Na een koude ochtend met lichte vorst, komt het kwik uit op 9 graden.
Tot het einde van de week blijft het droog en de zon is geregeld van de partij. Donderdag zou het wel eens uitermate zonnig kunnen worden. De maxima liggen rond 9 en later zelfs 10 graden, maar in de nacht is het vrij koud met lichte vorst. In het weekend nemen de neerslagkansen toe. (Michel Nulens – Meteoservices)19555