Het weer: zachte vooruitzichten

Het weer: zachte vooruitzichten

Storingen schuiven over onze streken en verdrijven stilaan de koude lucht. Op de scheiding van de koude en zachtere lucht valt er enige tijd regen en sneeuw. Opmerkelijk is de erg zachte lucht die zondagnacht binnen dringt. Is het in de avond nog erg koud, dan klimt na middernacht het kwik tot de dubbele cijfers. De volgende dagen verlopen onder zachte omstandigheden en op het einde van de week krijgt de zon meer ruimte.

Vandaag schuift een storing vanuit het westen over onze streken. Het wordt betrokken en het gaat regenen of er valt regen en sneeuw gemengd. In de Ardennen valt er sneeuw. Het is koud bij maxima rond 3 of 4 graden.
Zondag zijn er opklaringen in de ochtend, maar er komt ook nevel en lokaal mist voor. Bovendien kan het glad zijn bij temperaturen rond of net onder het vriespunt. De bewolking neemt echter gestaag toe en na de middag komt er regen vanuit het westen opzetten. Later in de namiddag bereikt de regen ook de oostelijke provincies. De regen kan enige tijd voorafgegaan worden door natte sneeuw of regen en sneeuw. In de Ardennen valt er sneeuw. Maxima rond 5 graden.
Volgende nacht gaat de regen en sneeuw overal over in regen. Is het in de avond nog behoorlijk koud bij een graad of 2, tegen middernacht gaan de temperaturen flink de hoogte in en wordt 11 graden bereikt. Naar de ochtend toe is het ook in de Ardennen erg zacht met ook daar perioden van regen. De wind wakkert aan tot matig en waait uit het zuiden tot het zuidwesten.
Maandag is het somber weer met perioden van regen. In de ochtend kan dat intense regen zijn, nadien is dat meestal wat lichte regen of motregen, afgewisseld door drogere perioden. Maxima rond 11 graden.
De volgende dagen blijft het erg zacht met op woensdag mogelijk maxima van 14 graden. Op het einde van de week is er ook wat meer zon. (Michel Nulens - Meteoservices)38853