Het weer: zomer in aantocht!

Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken en nemen de neerslagkansen sterk af. Bovendien krijgt de zon de bovenhand, waardoor het kwik een flink stuk de hoogte in kan gaan. Eer het echter zo ver is, moeten we nog eerste enkele depressies en storingen trotseren.
Vandaag schuift een storing over onze streken. De bewolking neemt toe en er volgen perioden met regen of buiige regen. Er bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik blijft steken op 20 graden.
Morgen voert een matige noordwestelijke wind koele lucht over onze regio. De lucht is onstabiel, waarbij er enkele buien tot ontwikkeling komen. Tussendoor zijn er ook drogere perioden. De maxima liggen rond 19 graden.
Zaterdag stijgt de luchtdruk en de kans op een bui wordt beperkt. Er zijn geregeld wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 20 graden.
Zondag wordt de invloed van een hogedrukgebied dominanter en is er meer ruimte voor de zon. Er komen echter ook nog een aantal wolkenvelden voor. De maxima liggen rond 22 graden.
Maandag wordt het flink zonnig en met gemiddeld 24 graden lijkt de zomer dan eindelijk toch in aantocht. Alvast tot het einde van de week krijgen we in onze streken invloed van hogedrukgebieden.
Van woensdag op donderdag is er even een overgang van het ene hogedrukgebied naar het andere. Hierbij zijn er tijdelijk meer wolken mogelijk, maar het lijkt wel droog te blijven. We mogen trouwens zomerse temperaturen verwachten van om en bij 25 graden. Mogelijk wordt het in het weekend wat minder warm, maar voorlopig blijven de neerslagkansen nog eerder laag. (Michel Nulens - Meteoservices)11036