Het weer: zomers!

Een storing verlaat onze streken en maakt plaats voor drukstijgingen. Een krachtig hogedrukgebied kan na het weekend het weer domineren met droog en zonnig weer. Daarbij wordt er warme lucht aangevoerd en mogen we zomerse temperaturen verwachten. Waarschijnlijk verandert het weer opnieuw in het volgende weekend.
Vandaag zijn voor de middag enkele buien mogelijk, maar naarmate de dag vordert neemt de kans op en bui af en is er meer zon. De maxima liggen rond 20 graden.
Morgen blijft het droog en de zon is geregeld aanwezig. Er komen ook wel een aantal wolken voor, maar die hebben geen neerslag bij. De maxima liggen rond 23 graden.
Maandag wordt het flink zonnig en met gemiddeld 26 graden krijgen we zomerse temperaturen.
Dinsdag kan het kwik nog een graadje hoger uitkomen. De zon is vrijwel de hele tijd aanwezig, nauwelijks gehinderd door wolken. Er is daarbij weinig wind, waardoor het ook erg warm aanvoelt.
Tot het einde van de week kan het hogedrukgebied ons weer bepalen en blijft het droog. Het kwik kan nog wat hoger uitkomen op sommige dagen, waarbij maxima van 28 graden mogelijk zijn. Het wordt wel uitkijken voor zonnebrand, want de uv-index is erg hoog deze tijd van het jaar. Op het einde van de week komt er meer bewolking opzetten en in de loop van het volgende weekend nemen de neerslagkansen toe, maar dat moet nog bevestigd worden. (Michel Nulens - Meteoservices)11046