Het weer: zomers en zonnig

Met het opbouwen van een hogedrukgebied nabij onze streken komt een zuidoostelijke en later oostelijke luchtstroming tot stand met de aanvoer van droge landlucht. De laatste week van augustus verloopt hierbij zomers. Eerst krijgen we echter af te rekenen met gestoorde lucht die het weekend en het begin van de week domineert.
Vandaag zijn storingen erg dicht bij onze regio en zorgen vaak voor zwaar bewolkt weer. Af en toe zijn er evenwel ook opklaringen. Op een lokaal drupje regen na, is het echter overwegend droog. Maxima rond 26 graden.
Morgen domineren wolken en een storing brengt enige tijd regen. In het tweede deel van de namiddag wordt het droger vanuit het westen, later gevolgd door enkele opklaringen. De maxima liggen rond 23 graden.
Maandag is het droog in de ochtend en er zijn opklaringen. Na de middag komen er een aantal buien opzetten en deze kunnen lokaal gepaard gaan met een donderslag. Het kwik stagneert op 22 graden.
Dinsdag is het zonnig en droog, al komen er ook enkele stapelwolken voor. Het kwik kan hierbij oplopen tot 24 graden.
Woensdag wordt het zomers warm bij 26 graden. De zon domineert het weerbeeld, slechts af en toe afgewisseld door enkele wolken. Het blijft droog.
In de tweede helft van de week en ook tijdens het weekend komt het kwik nog enkele graden hoger uit. Maxima van 28 graden worden mogelijk. De zon domineert en sommige dagen verlopen zelfs vrijwel wolkenloos, op andere zijn er enkele stapelwolken mogelijk. De laatste week van augustus kent een zomers verloop. (Michel Nulens - Meteoservices)13764