Het weer: zomers, later onweer

Na een zomerse periode wordt het weekend afgesloten met enkele stevige onweersbuien, die gepaard gaan met een storing. De dagen nadien is het wisselvallig en een flink stuk koeler, maar in de tweede helft van de week gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in.
Vandaag is het uitermate zonnig met slechts enkele hoge sluierwolken en maxima rond 28 graden. Er staat niet al te veel wind.
Morgen is het eerst zonnig en het wordt drukkend warm. Na de middag neemt de bewolking toe met later buien vanuit het zuidwesten. Er zijn stevige buien mogelijk, vergezeld van onweer, hagel en rukwinden. Maxima rond 27 graden.
Maandag wordt het een flink stuk koeler bij 21 graden. Het is daarbij erg wisselvallig met regen in de ochtend en nadien een afwisseling van opklaringen en enkele buien. Een donderslag behoort nog steeds tot de mogelijkheden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een enkele bui in de namiddag na, blijft het meestal droog. Het kwik stagneert op 20 graden.
Woensdag domineren wolken en van tijd tot valt er wat lichte regen. Nadien zijn er enkele opklaringen, maar een bui is nog steeds mogelijk. De maxima liggen rond 21 graden en het is vrij winderig.
De tweede helft van de week kondigt zich droger en vooral warmer aan bij maxima rond 27 graden. Vrijdagavond is er kans op onweer en het weekend verloopt koeler bij 24 graden, maar wel meestal droog. (Michel Nulens - Meteoservices)22414