Het weer: zomers pinksterweekend

De invloed van een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa kenmerkt zich in veel zon, hoge temperaturen en bovenal droog weer tijdens het pinksterweekend. Nadien wordt de invloed wat minder en zijn er meer wolken met kans op een bui. Het blijft echter vrij warm.
Vandaag staat er stabiel zomers weer op het programma. Het is zonnig en droog en er komen slechts enkele hoge wolkenvelden voor. Bij 25 graden wordt het ideaal BBQ weer. Er komt wel een matige oostenwind te staan in de namiddag.
Morgen straalt de zon aan de blauwe hemel van de vroege ochtend tot de late avond. Er zijn nauwelijks wolken en het kwik bereikt opnieuw een zomerse 25 graden. Let evenwel op, de UV-index is hoog, rond 6 of 7, wat wil zeggen dat gevoelige huidtypes al vlug kunnen verbranden.
Zondag bereikt het kwik opnieuw gemiddeld 25 graden. De zon domineert en de wolken zijn afwezig.
Maandag daalt de luchtdruk wat en er komen enkele wolken opzetten. Het blijft evenwel droog en het kwik bereikt een aangename 23 graden.
Dinsdag wordt de bewolking wat belangrijker, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen rond 22 graden en de buienkans is klein.
De volgende dagen neemt de kans op wat neerslag toe, maar er is zeker ook nog ruimte voor de zon en de temperaturen liggen meestal net boven 20 graden, wat aangenaam is voor de tijd van het jaar. (Michel Nulens - Meteoservices)
10646