Het weer: zomers weekend op komst

Na de doortocht van een actieve storing met veel neerslag, bouwt de volgende dagen een wig van hoge luchtdruk op over onze streken en kan vanaf het weekend zijn stempel drukken op ons weerbeeld. Het wordt zonniger en warmer.
Vandaag is het somber met langdurige regenval. Pas later in de namiddag of tegen de avond wordt het droger . Het kwik presteert ondermaats bij 19 of 20 graden.
Morgen is het meestal zwaar bewolkt, maar overwegend droog. Een enkele bui is echter wel mogelijk. Het kwik bereikt gemiddeld 21 graden en er staat weinig wind.
Vrijdag stijgt de luchtdruk en de zon is meer aanwezig in het weerbeeld. Er zijn echter ook talrijke stapelwolken, waarvan een enkel exemplaar tot een bui kan uitgroeien. De maxima liggen rond 21 graden.
Zaterdag is het flink zonnig en het blijft droog. Er komen ook enkele stapelwolken voor. Het wordt warmer bij maxima rond 23 of 24 graden.
Zondag is het zonnig en warm met slechts enkele wolken. De temperaturen komen na de middag uit op 24 of 25 graden. Na de middag komt er een matige zuidwestenwind te staan.
Na het weekend wordt het iets minder warm en na nog enkele droge dagen, lijken de neerslagkansen op het einde van de week toe te nemen. Het wordt dan erg wisselvallig. (Michel Nulens - Meteoservices)
28199