Het weer: zomers weekend!

Het weer: zomers weekend!

Een uitloper van het hoog der Azoren kan tijdelijk het weerbeeld in onze streken bepalen. Bovendien wordt er warme lucht aangevoerd en kan het kwik zomerse waarden bereiken. Het beloofd een zomers weekend te worden. Na het weekend wordt het gevoelig koeler en breekt opnieuw een wisselvallige periode aan.
Morgen is er flink wat zon en het wordt warm bij maxima rond gemiddeld 25 graden. Er komen echter ook stapelwolken voor, maar het blijft droog. Er staat wel een matige wind uit het westen tot het zuidwesten.
Zondag kiest de wind voor een meer zuidelijke sector en met aanvoer van warmere lucht kunnen de maxima oplopen tot 28 of 29 graden. De zon domineert de eerste helft van de dag, nadien komen er meer stapelwolken opzetten. In de late namiddag/avond is er kans op een plaatselijke onweersbui.
Maandag zijn de wolken talrijk aanwezig in het weerbeeld en komen er slechts af en toe opklaringen voor. Het is meestal droog, maar het wordt gevoelig koeler bij maxima rond 22 graden.
Dinsdag zijn er opklaringen in de ochtend. Na de middag zijn er talrijke stapelwolken en komen er enkele buien tot ontwikkeling. De maxima liggen rond 21 graden.
In de tweede helft van de week blijft het eerder koele en wisselvallige weer aanhouden. In het weekend echter lijken de temperaturen weer de zomerse grens van 25 graden op te zoeken en zou het droog moeten blijven. (Michel Nulens - Meteoservices)27939