Het weer: zomerse maxima

De luchtdruk stijgt de volgende dagen en de wind ruimt naar het oosten. Hierbij wordt droge landlucht aangevoerd en krijgen wolken het zelfs moeilijk om tevoorschijn te komen. Het kwik schiet de hoogte in met zomerse waarden. In het weekend nadert een depressie vanuit het zuiden, maar de meest recente weermodellen houden de depressie buiten onze regio.
Vandaag verloopt de namiddag met flink wat zon en slechts enkele wolken. Het kwik kan hierbij oplopen tot gemiddeld 20 graden en er staat niet al te veel wind uit het noordoosten.
Morgen is de zon al van in de ochtend van de partij. Later zijn er enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon niet al te veel. Het wordt nog wat warmer bij 23 graden.
Donderdag is het uitermate zonnig met weinig of zelfs geen wolken. Met een briesje uit het oosten wordt droge en vrij warme lucht aangevoerd. Het kwik kan oplopen tot 26 graden.
Vrijdag wacht opnieuw een stralend zonnige en warme dag. Het kwik bereikt opnieuw zomerse waarden bij 25 of 26 graden.
Tijdens het weekend houdt het warme en zonnige weer aan. Zaterdag is 26 graden opnieuw mogelijk, zondag haalt het kwik 24 of 25 graden. In de loop van zondagmiddag komt er meer bewolking opzetten en kan het onweerachtig worden. Na het weekend voorzien de weermodellen hoge neerslagkansen en liggen de maxima meestal rond of net boven 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices13284