Het weer: zomerse temperaturen

Een mobiele wig van hoge druk bouwt over onze streken op en zorgt voor tijdelijk veel zon. Tijdelijk, immers een storing meldt zich reeds op zondag. Na het weekend behouden we zomerse temperaturen en is het enkele dagen droog. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag zijn er nog resterende wolken in de ochtend, met mogelijk een enkele bui, die stilaan de regio verlaat. Nadien blijft het droog en volgen er steeds meer opklaringen. Na de middag wordt het vrij zonnig bij 26 graden.
Morgen domineren wolken van tijd tot tijd en kunnen er enkele buien vallen. Vaak is het echter ook droog en het is warm bij maxima rond 25 graden.
Maandag blijft het, op een bui na, overwegend droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Het kwik loopt op tot 26 graden.
Dinsdag is er vooral na de middag veel zon bij maxima rond 29 graden. Mogelijk kan een tropische 30 graden bereikt worden.
Woensdag is er veel zon en het wordt opnieuw erg warm bij maxima rond 28 graden.
Donderdag en vrijdag blijft het zomers warm bij maxima rond of net boven 25 graden, maar de kans op enkele regenbuien, eventueel met onweer neemt toe. Ook het weekend ziet er voorlopig wisselvallig uit, met iets lagere temperaturen. (Michel Nulens – Meteoservices)22106