Het weer: zomerse zaterdag!

In een zuidelijke luchtstroming wordt erg warme lucht aangevoerd. Een storing schuift echter in de nacht over onze streken en zorgt voor een regenachtige zondag. Na het weekend is het koeler en wisselvallig, maar in de tweede helft van de week wordt het opnieuw zachter.
Vandaag domineren wolken na de middag, maar het is meestal droog en stilaan zijn er enkele opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 18 graden.
Morgen is het zonnig en zomers warm bij maxima rond 24 of 25 graden. Na de middag komt er stilaan wat meer bewolking opzetten en volgende nacht gaat het regenen met kans op onweer.
Zondag is het somber weer en er zijn perioden met regen. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 14.
Maandag is het mistig en bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. De zon kan echter stilaan doorbreken. Maxima rond 15 graden.
Dinsdag zijn er opklaringen, maar in de loop van de namiddag komt er wat lichte regen vanuit het westen opzetten. Het kwik bereikt 15 graden.
Woensdag is het wisselend bewolkt en meestal droog. Het wordt opnieuw wat zachter bij 17 graden.
De volgende dagen en ook tijdens het weekend is het meestal droog met vrij hoge maxima. Er is ruimte voor de zon en er staat niet al te veel wind. Het is lente! (Michel Nulens - Meteoservices)
7250