Het weer: zomerweer in aantocht

Na de doortocht van een actieve storing, schuift een hogeluchtdrukgebied over onze streken. Het wordt droog, warmer en de zon kan later in de week ook meer tevoorschijn komen. Het ziet er zelfs naar uit dat het droge weer een 10 tal dagen kan aanhouden.
Vandaag zorgt een actieve storing voor flink wat regen. Pas na de middag wordt het droger, maar ook dan is een bui nog mogelijk. Maxima rond 20 graden.
Morgen is er kans op mist in de ochtend. Nadien zijn er talrijke wolken, maar het is droog en af en toe is ruimte voor wat zon. Het kwik bereikt 23 graden.
Vrijdag kan het eerst mistig zijn. Na de mist is het droog en het kwik kan 24 graden bereiken. De zon komt af en toe tevoorschijn.
Zaterdag wisselen wolken en zon elkaar af. Het wordt warm bij maxima rond 24 of 25 graden.
Zondag kan het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen bij 26 of 27 graden. De zon domineert de hele dag en er zijn nauwelijks wolken.
Alvast tot het einde van volgende week blijft het droge weer aanhouden en is het zonnig en zomers warm. Vanaf donderdag komt er wel meer bewolking opzetten. (Michel Nulens - Meteoservices)13499