Het weer: zon in het weekend

Het weer: zon in het weekend

Een krachtig hogedrukgebied over Rusland rolt een uitloper richting onze streken en kan het weerbeeld tijdens het weekend gunstig beïnvloeden. De vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer wordt opgeruimd en de zon kan doorbreken. Na het weekend wordt het terug wisselvallig met geregeld regen of buien.
Vandaag is het rustig in de atmosfeer met zwak briesje uit een noordelijke sector en maxima rond 6 graden. De atmosfeer is echter erg vochtig, waardoor het nevelig is en er veel lage wolken aanwezig blijven. Het wordt dus een eerder sombere, maar wel droge dag.
Morgen zijn er enkele mistbanken mogelijk in de ochtend, maar de zon kan deze al vrij vlug opruimen. Nadien domineert de zon vaak het weerbeeld en zijn de wolken meestal in de minderheid. Bij weinig wind klimt het kwik tot een graad of 8.
Zondag is het koud in de ochtend met lichte vriestemperaturen. Het is echter overwegend helder en de zon laat het kwik oplopen tot 7 graden. Er is weinig wind.
Maandag is de zon aanwezig in de ochtend, maar de wolken nemen gestaag toe vanuit het westen. Op het einde van de middag wordt het betrokken en volgt er regen. Het wordt zachter bij 9 graden.
Dinsdag zorgt een storing voor regen in de ochtend. Nadien wordt het tijdelijk wat droger met enkele opklaringen. Later komen er echter buien opzetten. Een winterse bui is mogelijk. De maxima liggen rond 7 graden.
De volgende dagen wordt het iets kouder en het blijft wisselvallig met geregeld buien. Deze buien krijgen dan meer een winters karakter. Echter, sneeuw van betekenis wordt er voorlopig nog niet verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)38766