Het weer: zon, regen, zon

Een krachtig hogedrukgebied over het oosten van Europa kan aanvankelijk storingen die vanuit het westen naar onze richting trachten te schuiven, tegenhouden. Echter op het einde van de week verliest het hogedrukgebied zijn kracht. Tot dan is het droog en er wordt warme lucht aangevoerd. Het einde van de week wordt vooral nat.
Morgen wordt het een prachtige en zonnige herfstdag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Er komen slechts enkele wolken voor. In de ochtend is het echter wel koud bij minima rond slechts 5 graden.
Donderdag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken en op het einde van de namiddag of tegen de avond volgt er lichte regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 18 graden.
Vrijdag is het wisselend tot zwaar bewolkt en er vallen verspreid buien. Er is daarbij kans op onweer. Tussendoor zijn er ook drogere perioden. Het wordt echter warm bij 22 graden.
Zaterdag kan er eerst regen vallen, maar nadien blijft het overwegend droog en vooral na de middag is er meer zon. Het kwik bereikt gemiddeld 18 graden.
Zondag is het wisselend tot zwaar bewolkt, maar het blijft overwegend droog. Het wordt wat kouder bij 17 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)14182