Het weer: zonnig en warm tot het weekend

Met een anticyclonale dominantie kan het zonnige en warme lenteweer nog aanhouden tot het einde van de week. Dan naderen echter storingen onze streken, nemen de regenkansen toe en wordt het minder warm.
Morgen is het zonnig en het wordt aangenaam warm bij maxima rond 23 graden. Er komen enkele wolken voor, maar de zon blijft domineren tot de avond.
Donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het kwik bereikt een aangename 22 graden. Soms is er wat meer bewolking, maar het blijft droog.
Vrijdag naderen storingen onze regio. De zon maakt plaats voor meer wolken en vooral na de middag valt er regen of zijn er enkele buien. Er is bovendien kans op onweer. Het wordt nog warm bij 22 graden.
Zaterdag is er veel bewolking en slechts af en toe breekt de zon door. Hoewel een drupje regen mogelijk is, blijft het overwegend droog. Het wordt wat minder warm bij 19 graden.
Zondag bereikt een actieve storing onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Tegen de avond wordt het droger. Maxima rond 19 graden.
Na het weekend zijn eerst de regenkansen nog hoog, maar stilaan is het overwegend droog en is er ook meer ruimte voor de zon. Het kwik schommelt rond de normale waarden voor het seizoen met gemiddeld 15 graden. Opvallend is de wind die nagenoeg de hele week zwak blijft. (Michel Nulens - Meteoservices)15707