Het weer: zonniger en warmer

Een storing brengt op woensdag een flinke plens regen. Na een volgende storing op het einde van de week, komen we in minder koude lucht terecht. Een hogedrukgebied schuift dan stilaan naar onze streken, maar zal pas na het weekend de wolken echt kunnen doorbreken.
Vandaag zijn er brede opklaringen en het is droog. Koude lucht houdt het kwik echter beperkt tot 9 of 10 graden. De wind neemt in de namiddag af.
Morgen is het koud in de ochtend met grondvorst of lokaal lichte vorst. Opklaringen maken plaats voor toenemende wolken en na de middag gaat het regenen. Het gaat harder waaien bij rukwinden tot 70 km/u en de maxima liggen rond 9 graden.
Donderdag zijn er brede opklaringen, maar een enkele bui is niet uitgesloten. Deze bui kan een winters karakter hebben. Na de middag neemt de buienkans gestaag af. Maxima rond 9 of 10 graden.
Vrijdag wordt het zwaar bewolkt tot betrokken, maar het is meestal droog. Er wordt wat zachtere lucht aangevoerd bij maxima rond 13 graden.
Tijdens het weekend domineren de wolken en er is kans op nevel en mistbanken. Het is wel vrij zacht bij maxima rond 13 of 14 graden. Op zondag is de kans op opklaringen iets groter en op zaterdag kan er een drupje motregen vallen. Ook maandag is er weinig verandering, maar vanaf dinsdag is er meer ruimte voor de zon en de maxima komen stilaan wat hoger uit. (Michel Nulens - Meteoservices) 9993