Het weer: zware windstoten!

Een krachtige straalstroom is verantwoordelijk voor erg wisselvallig weer. Storingen en depressies volgen elkaar in snel tempo op, maar worden afgewisseld door opklaringen. Bovendien staat er een strak windveld, waarbij zware windstoten kunnen voorkomen. De volgende dagen schuift lucht van polaire oorsprong over onze streken en wordt het nog wat kouder. Het blijft bovendien erg wisselvallig, maar de wind wordt minder krachtig.
Morgen verlaat regen in de loop van de ochtend de regio en wordt gevolgd door brede opklaringen. Later ontstaan enkele buien. Er staat een krachtige wind met rukwinden tot 70 of 80 km/u. De maxima liggen rond 18 graden.
Donderdag is het erg wisselvallig met geregeld buien. Daarbij is er kans op onweer. Tussendoor zijn er evenwel ook opklaringen. De maxima liggen rond 14 graden en er staat een strakke wind.
Vrijdag maken opklaringen in de ochtend plaats voor enkele buien. Na de middag is een donderslag mogelijk. Het kwik bereikt 15 graden en de wind is zwak.
Zaterdag verloopt de ochtend droog met kans op mistbanken. Nadien zijn er opklaringen, maar ook een aantal stapelwolken. Het blijft meestal droog bij maxima rond 16 graden.
Zondag is het rustig in de ochtend met kans op mist. Later is er wat zon, maar er kan ook een plaatselijke bui vallen. De maxima liggen rond 16 graden.
Na het weekend staat opnieuw wisselvallig en fris weer op het programma. Vrijwel iedere dag vallen er buien of is er enige tijd regen en de maxima komen niet hoger dan 15 graden. Op het einde van de week wordt het echter wat zachter en droger. (Michel Nulens - Meteoservices)35502