HeusdenZolderLand: een zomer voor jong en oud

HeusdenZolderLand: een zomer voor jong en oud

Onder de noemer 'HeusdenZolderLand' presenteert de gemeente een reeks activiteiten die deze zomervakantie in eigen buurt plezant zullen maken. Zo komt de TVL Zomervertelling terug met op woensdag 4 augustus om 20 uur een gratis voorstelling van stand up comedian Bert Gabriels op het Marktplein. Iedereen mag eigen stoel en dekentje meebrengen, bij slecht weer gaat het niet door. Er is ook weer 'Film in het bos' in het Domherenpark: zaterdag 31 juli Saturday night fever’ met John Travolta en zondag 1 augustus ‘Le fabuleux destin d’Amelie Poulain’ van Jean-Pierre Jeunet.  Open om 21 uur, de voorstelling start om 21.30 uur. Tickets €4/5, via www.muze.be. Ook daar je eigen stoeltje en dekentje meebrengen. 

Blauwe Vogel

Er is ook de theaterwandeling - 3 km - ‘Een blauwe vogel’, vrij geïnspireerd op de sprookjeswereld van Maurice Maeterlinck en oeroude verhalen voor iedereen vanaf 4 jaar. Wandel met je smartphone van nest naar nest en ontdek via QR-codes leuke filmpjes met het verhaal van kleine Mo en een blauwe vogel. Te beleven op twee verschillende locaties: van 1 juli tot en met 1 augustus starten aan Vrije Kleuterschool De Toverfluit en van 5 augustus tot en met 5 september aan het Domherenpark. 
Tijdens de zomer krijgt de fit-o-meter in het Bouwordebos er een klein broertje bij: de Kid-o-meter. Daar kun je samen met de kinderen een traject van 1,8 km volgen met 8 stations met telkens 2 verschillende conditieoefeningen, vertrek aan de Buitingweg. 

Tot 7 november is er ook nog de TVL Wandelrally waar we het al eerder over hadden: een wandelzoektocht van 7 km die je de verborgen parels en de natuur van Heusden-Zolder laat ontdekken. Je kunt er mooie prijzen mee winnen, startpunt is het toeristisch infokantoor. Deelnemen kost € 4.
Heusden-Zolder heeft ook tal van mooie en bijzondere plekjes, ideaal om als achtergrond voor een foto te gebruiken en die te delen op je sociale media. Ze zijn van een een groot Instagram-bord voorzien. Deel je foto met de hashtag #vanhtotz, elke maand worden 10 winnaars van een instax camera gekozen. 

Schatten van Vlieg

Vlieg strijkt deze zomer neer in Heusden-Zolder met een spannende familiezoektocht op 3 plaatsen: ZLDR Luchtfabriek, bibliotheek en Domein Bovy. Op elke locatie moeten de kinderen opdrachten uitvoeren waarmee ze een deel van de schat in handen krijgen, en ze ontvangen een button. Er is zelfs een familieweekend in Oostende te winnen. Verder is er nog een Speel-fietsroute langs alle speelterreintjes - met de fiets of te voet - waarbij je aan het instagram-bord een foto kunt maken, stuur die via WhatsApp naar 0473 19 96 00, elke maand zijn er 10 funpakketten te winnen.

Aan de Blokhut op Meylandt start ook de Relax-o-meter, een relaxerende wandeling van 5 km, onderweg kun je met een QR-code zen-oefeningen oproepen, voor kinderen zijn er aangepaste opdrachten.
Alle langere activiteiten lopen van 1 juli tot en met 30 september.  In je brievenbus valt binnenkort een kaart met een volledig overzicht. Daarnaast hou je ook best de websites cultuurcentrum Muze, de bibliotheek en Visit Heusden-Zolder in de gaten want daar vind je een nog groter aanbod.


69864