Hoe zit het nu met de kanaalbruggen?

Hoe zit het nu met de kanaalbruggen?

Vanuit Viversel heb je bij helder weer een mooi beeld op drie kanaalbruggen waarrond de komende periode heel wat zal bewegen. Heel in de verte ligt de brug van Beringen. Die wordt nu zondag ingevaren en is - doordat ze schuin komt te liggen - de langste brug over het Albertkanaal. Je mag niet ter plekke gaan kijken omwille van corona maar de Vlaamse Waterweg voorziet een live-streaming.

Wat dichterbij ligt de brug van Genenbos, die Heusden met Lummen verbindt. Die is zo goed als klaar. Ergens volgende week volgt een inspectie en als ze goed bevonden wordt, zullen rond half maart de auto's erover mogen. 

Viversel

En dan is er nog de dichtste brug, die van de E 314. Zoals bekend konden de werken maar doorgaan bij droog zacht weer. De vele regen, de sneeuw en vriestemperaturen hebben dus voor enkele weken vertraging gezorgd. Maar met een klein proefvak wordt nu de wegopbouw getest. Tegen eind deze maand moet duidelijk zijn of dat voldoet. In dat geval kan over heel de brug het wegdek afgewerkt worden en kan het plan behouden blijven om ergens in het voorjaar de brug helemaal in gebruik te nemen. En dan kan de tijdelijke boogbrug opschuiven om de definitieve brug van de Westlaan te worden. Daar zijn alvast kapwerken gebeurd. (foto Jan Leijskens)67797