In de kijker: Ducati Zolder

In de kijker: Ducati Zolder

In het voorjaar van 2001 opende Johan Heremans aan het Sint-Willibrordusplein 3 Ducati Zolder. “Ik deed mijzelf voor mijn 40ste verjaardag een motowinkel cadeau. Ik was van jongs af aan een fervente motorrijder en werkte al 12 jaar in de branche. Maar ik wilde het op mijn eigen manier doen, en kwam in contact met Ducati dat een winkeluitbater in de streek zocht. We stootten op dit pand en zijn erg tevreden met de locatie. We zijn afkomstig van Lier maar voelen ons hier thuis.”

Johan mag al drie jaar het label van de beste Ducatizaak op het vlak van service van de Belux dragen. Geen toeval. Zijn medewerkers in de werkplaats zijn allemaal bachelors van de richting motomechanica van de Karel de Grote Hogeschool. "Daarnaast zijn we allemaal gepassioneerd door motoren. We verkopen niet zomaar motorfietsen. We proberen de mensen op de juiste motorfiets te zetten, en dat is zeker niet altijd de duurste."

Ducati Zolder wil een belevingswinkel zijn waar iedereen terecht kan voor bijvoorbeeld kleding, helmen, verzekeringen, reisinformatie, circuitbeleving, … Wie op dit moment een moto koopt, krijgt er een gratis dagopleiding door een rijinstructeur bij: Ready to bike. De klanten komen dan ook vanuit heel Vlaanderen, Wallonië en Nederland.

Waarom Ducati? "Ik had voordien mijn hart al verpand aan Italië en Ducati past daar helemaal in: een technologisch hoogstaand product met een prachtige design. De regio rond Bologna, waar de Ducatifabriek ligt, herbergt een groot deel van wat Italië te bieden heeft op het vlak van auto's en motoren. Geregeld moeten mijn mensen en ikzelf naar ginder voor opleidingen en trainingen, zo kunnen we ons nog meer perfectioneren en houden we contact met de roots van Ducati.”
Ook te volgen op Facebook
31741