In de zomer starten werkzaamheden SFC

In de zomer starten werkzaamheden SFC

Vanavond hield de directie van het Sint-Franciscuscollege een informatievergadering over de nieuwbouw voor buurtbewoners en parochieverantwoordelijken in Berkenbos. Daar bleek dat de plannen 3 maanden vertraging hebben opgelopen door juridische en administratieve perikelen, maar in juli gaan de werkzaamheden van start. Fase 1 duurt tot december 2015, en omvat de afbraak van de oude filmzaal en het zogenaamde J-blok, dan start ook de nieuwbouw van onder meer een polyvalente zaal/toneelzaal, grootkeuken en een grote eetzaal, 32 klaslokalen, ... aan de kant van de Amideuslaan. Aan de kant van de Grauwzustersstraat worden alle sportfaciliteiten samengebracht, met extra sporthallen en kleedkamers. Nog in de eerste fase zitten de renovatie van het resterende deel van het klooster (alleen de buitenmuren blijven bewaard) en het I-blok.

kruispunt

Dan volgt van december 2015 tot augustus 2016 fase 2 met onder meer de afbraak van de A- en B-blokken, de bouw van het open leercentrum (het kloppend hart van het SFC). Dit jaar tijdens de zomervakantie zal het kruispunt Amideuslaan-Paquaylaan heraangelegd worden, zodat het tegen september klaar is. Daarna wordt braakliggend terrein tegenover Ons Huis ingericht met 4 bushaltes en 102 parkeerplaatsen. De Minderbroedersstraat zal tussen kruispunt en school alleen nog toegankelijk zijn voor voetgangers, fietsers en hulpdiensten. Op 4 januari 2016 wordt een deel van de nieuwbouw in gebruik genomen en op 1 september 2016 zitten alle leerlingen en leerkrachten op één campus.

Open school

Er staan ondertussen nog andere projecten op stapel zoals nieuwe sanitairblokken, nieuwe wetenschapslokalen (in de huidige polyvalente ruimte) en een samenwerking met Berkenheim, het speelplein dat het college wil gebruiken voor LO-lessen en tijdens de middagpauze, in ruil zal het sportinfrastructuur aanleggen. De directie heeft vanavond haar aanbod nog eens herhaald om buiten de schooluren de infrastructuur ter beschikking te stellen van academie, bib, CVO, cultuurcentrum, sportdienst, basisscholen, verenigingen, enz. De school wil haar roots ook niet uit het oog verliezen. De glasramen uit de kapel krijgen een ereplaats in de nieuwbouw, er komt een 2,5 meter groot bronzen Sint-Franciscusbeeld bij de hoofdingang en in één van de speelplaatsen wordt het grondplan van Assisi verwerkt.15606