Jelle Aerts in finale Dunlop Drivers Cup

Jelle Aerts in finale Dunlop Drivers Cup

Jelle Aerts neemt op 30 september deel aan de finale van de Dunlop Drivers Cup op Circuit Zolder, hij wist zich uit 1.000 kandidaten voor de finale met 15 te plaatsen. Voor Jelle lijkt een jeugddroom dichtbij te komen. Toen Jelle in Borgloon op internaat zat, kreeg hij op een woensdagmiddag de kans met een racekart te gaan rijden, ook op de kartingbaan van Francorchamps. Hij had meteen de smaak te pakken en was vanaf dan geregeld te vinden op indoor- en outdoorpistes.

En zo groeide zijn droom om met een racewagen om het circuit te rijden, maar dat kost natuurlijk een bom duiten. Tot Jelle de Dunlop Drivers Cup ontdekte, een wedstrijd die zoekt naar jongeren met racetalent. Vorig jaar viel hij naast de selectie, maar dit jaar was hij bij de 70 geselecteerden. Vorige maand nam hij op het kartcircuit in Genk deel aan de voorrondes. “Dat gaat echt niet over snelheid alleen, Dunlop had een hele reeks proeven klaar, waar je de kans krijgt om je te bewijzen: conditietest, mountainbike, teambuilding, mechaniek en dan het karten. Toen al was de groep tot 20 herleid, maar na het karten was het echt in spanning wachten op de uitslag. ’t Was goed gegaan, maar tot mijn eigen verbazing kwam ik als eerste uit.” Toen moesten ze nog eens per 5 de baan op, in echte racemachines en daar werkelijk alles uit de kast halen.

Jelle kon zich bij de beste 15 plaatsen, daardoor mag hij op 30 september in een Ex Mini JCW meedoen op Circuit Zolder en daar voor de TOP 3 strijden. Snelheid, wagenbeheersing, doorzettingsvermogen en uitstraling zijn daarbij belangrijk. De uiteindelijke winnaars mogen in november deelnemen aan de 10 Hours of Zolder. Duimen maar en supporteren voor Jelle op 30 september!3258