Kans op sneeuw!

Koele gestoorde luchtstromingen vanuit het noordwesten brengen wisselvallig weer over onze streken, zegt onze weerman Michel Nulens. Op de langere termijn zien we een krachtig hogedrukgebied opbouwen over Rusland en de Scandinavische landen. Dit hogedrukgebied kan uiteindelijk ook invloed uitoefenen op ons weer met de aanvoer van drogere, maar ook koudere lucht vanuit het noordoosten.
Morgen/woensdag wordt het slechts 3 graden en in de ochtend flirt het kwik met het vriespunt. Lokaal kan het glad zijn. Wolken nemen gestaag toe en er komt wat lichte neerslag opzetten. Dat kan regen en sneeuw gemengd zijn en later sneeuw. Opgelet, volgende nacht zijn er sneeuwbuien mogelijk.
Donderdag, Sinterklaasdag, is het koud in de ochtend met lichte vriestemperaturen. Met de sneeuwbuien van de vorige nacht kan het gevaarlijk glad zijn. Het is wisselend bewolkt en af en toe kan er een sneeuwbui vallen. Veel buien worden er evenwel niet verwacht.
Vrijdag schuift een storing over onze streken en gaat het langere tijd sneeuwen. Tijdelijk valt er regen en sneeuw. De huidige weerkaarten voorzien een sneeuwtapijt van enkele cm en het kan dus erg gevaarlijk worden op de wegen.
Het weekend lijkt overwegend droog te gaan verlopen met algemene nachtvorst en temperaturen overdag rond 2 of 3 graden. Zaterdag is er wat zon, maar zondag domineren wolken. Maandag wordt het iets zachter met tijdelijk regen, maar de dagen nadien wordt het flink kouder met matige nachtvorst en temperaturen overdag rond het vriespunt. Het zou dan wel droog blijven.

12002