KBC-Nacht: Rosius en Camacho-Quinn blikvangers

KBC-Nacht: Rosius en Camacho-Quinn blikvangers

Zoals gemeld staat de 45ste nacht van de atletiek zaterdag in De Veen in het teken van de Olympische Spelen. De blikvangers op de affiche zijn onze nationale sprinttopper Rani Rosius en olympisch kampioene Jasmine Camacho-Quinn. Rani Rosius kan je aan het werk zien op de 100 meter.  Andere Belgen om naar uit te kijken zijn Hanne Claes (400 meter horden), Paulien Couckuyt (400 meter), Naomi Van Den Broeck (400 meter), Camille Laus (400 meter), Tibo De Smet (800 meter), Elise Vanderelst (800 meter), Timothy Herman (speerwerpen) en Julien Watrin (110 meter horden). 

De Smet en Claes zijn al zeker van een ticket voor Parijs. Ook Naomi Van Den Broeck zal er meer dan waarschijnlijk bij zijn op de Olympische Spelen, want zij was woensdag in de EK-finale van de 4x400 meter de startloopster van de Belgian Cheetahs. Het nationale aflossingsteam pakte brons in Rome en was al langer verzekerd van een olympische selectie.

Jasmine Camacho-Quinn is de grootste internationale blikvanger in De Veen. De Puerto Ricaanse kroonde zich op de vorige Olympische Spelen in Tokio tot olympisch kampioene op de 100 meter horden en verdedigt in augustus haar titel in Parijs. Er zal dus zaterdag een olympische vibe in de lucht hangen, voor jong en oud. De toegang is gratis.81206