Kennismaken met Superleague Formula

Dit weekend strijkt de Superleague Formula voor het eerst neer op Circuit Zolder. Het gaat om een gloednieuwe racecompetitie die de Champions League voetbal probeert te verzoenen met de racerij. Een 20-tal bolides is geschilderd in de kleuren van een topvoetbalclub en draagt ook de naam ervan: Anderlecht, PSV, Galatasaray, Dortmund, Milaan, ... Voor de rest zijn de wagens identiek: een Panoz/Elan DP09B met een 750 pk motor. Dat betekent spanning omdat de rijders met gelijke wapens strijden. Het gaat zowel om jonge beloftevolle als ervaren rijders.

De bedoeling van de organisatie is duidelijk: ook de voetbalsupporter naar het circuit krijgen in de clubkleuren. Of de toeters tijdens de race veel zullen helpen, valt te betwijfelen. Maar in het weekend zal alleszins ook een spelersdelegatie van Anderlecht een kijkje komen nemen. Gewone tickets (zonder tribune) kosten € 15, één ticket kopen is een tweede gratis.

 Het programma is zo opgebouwd dat de bolides veel aan het werk te zien zijn. Zaterdagvoormiddag zijn er vrije oefeningen, om half twee beginnen de kwalificaties in twee groepen, nadien volgen de kwart- en de halve finale. Op zondag is er de eerste race om 11 uur en de tweede om 14 uur. Tussendoor rijden ook nog de 'Euroboss', onder meer oudere formule 1 wagens. Na twee manches in de Superleague Formula leidt het team van het Chinese Bejing Gouan, voor PSV en Sevilla. Anderlecht staat vierde.1198