Kinderopvang in Zolder is klaar

Kinderopvang in Zolder is klaar

Vrijdagavond is de nieuwe buitenschoolse kinderopvang in het Beekbeemdenhof geopend. Aan de ingang werd een gedenkplaat onthuld door OCMW-voorzitter Marc Vanderstraeten en burgemeester Sonja Claes samen met OCMW-secretaris Felix Maes en dienstverantwoordelijke Tatiana Di Iorio. Het ging om een vooropening omdat vanaf volgende week de vakantie-opvang wordt verzekerd. Bij de definitieve start in september volgt nog een opendeurdag. Tot op het laatste moment is er gewerkt om de nieuwbouw van 't Klim-Op-Ke in Zolder klaar te krijgen.

Het gebouw heeft ongeveer € 1,5 miljoen euro gekost, waarvan zo'n € 400.000 Europese subsidies. Het resultaat mag dan ook gezien worden, het is een mooi, ruim en functioneel gebouw. Het Heusdense architectenbureau Q-Bus heeft veel licht en kleur geïntroduceerd, er wordt ook energiezuinig en met een kleinschalige waterzuivering gewerkt. Alles natuurlijk op kindermaat, met veel speelruimte maar ook rustige hoekjes waar bijvoorbeeld huiswerk kan gemaakt worden. Er is plaats voor 120 kinderen, vanaf 1 juli kunnen er 80 terecht in de vakantieopvang. In september wordt er niet alleen de voor- en naschoolse opvang voor alle kinderen uit de Zolderse scholen georganiseerd, op woensdagnamiddag worden alle kinderen uit de gemeente er opgevangen. Het OCMW zorgt voor vervoer.

                                                Bolderberg en Heusden


Op 1 september start ook de opvang voor 60 kinderen in een nieuwe - deels omstreden - vestiging op de speelplaats van de vrije basisschool in Bolderberg. En rond maart volgend jaar kunnen ook in Heusden de kinderen verhuizen naar de gloednieuwe opvang in de Kerkenblookstraat. Daar is plaats voor 110 kinderen. Momenteel maakt 30 % van alle schoolgaande kinderen in Heusden-Zolder gebruik van de opvang: 1.194 kinderen uit 787 gezinnen. Dit en volgend jaar komen er 157 plaatsen bij zodat in 2010 een dagcapaciteit van 412 kinderen wordt aangeboden. Tegen die tijd zal 't Klim-Op-Ke 37 medewerk(st)ers tellen.2809