Het weer in Heusden-Zolder

Koud weekend

Een storing trekt vanuit het westen over het land, maar wordt door een hogedrukgebied over Scandinavië terug naar het zuidwesten gedrongen. Dit gaat gepaard met aanvoer van zeer koude lucht. Deze situatie is echter maar tijdelijk, want reeds op zondag bereiken Atlantische storingen onze streken vanuit het westen. Daarachter wordt ook weer wat zachtere lucht aangevoerd.

Vrijdag (18/11) is het vrij zonnig, maar er zijn ook een aantal stapelwolken die vooral na de middag enkele regenbuien kunnen lossen. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind liggen de maxima rond 11 graden.

Zaterdag (19/11) bevindt zich een storing over onze streken met veel wolken en wat lichte regen. Vanuit het noordoosten wordt het droog en klaart het vooral na de middag op. Samen met de opklaringen, wordt er ook koude lucht aangevoerd. De maxima komen niet hoger dan een graad of 8 en de wind waait meestal zwak uit het noordoosten.

Zondag (20/11) is het koud in de ochtend met op veel plaatsen lichte vriestemperaturen. De bewolking neemt echter al vlug toe vanuit het westen, gevolgd door lichte regen tegen of kort na de middag. De maxima liggen rond 7 graden en het gaat matig waaien vanuit het zuidwesten.

Maandag (21/11) is het meestal droog, maar wolken domineren en de zon is meestal afwezig. In de avond gaat het evenwel regenen. Er staat een strakke westelijke wind en de maxima komen wat hoger uit bij gemiddeld 9 graden.

Dinsdag (22/11) is het bewolkt met van tijd tot tijd een wat regen of motregen. In de avond wordt het overwegend droog. Er staat flink wat wind en de maxima liggen rond 8 graden.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met zo nu en dan wat regen of een bui. Er staat wel steeds een voelbare wind en de maxima liggen meestal net onder 10 graden.Michel Nulens – Buienradar75867