Het weer in Heusden-Zolder

Koud winterweer

Zaterdag (21/01) blijft het meestal droog, maar er zijn talrijke lage wolken. Het weerbeeld is eerder grijs, al kan later de zon wel even doorbreken. Het is koud bij maxima rond 1 of 2 graden. De wind is meestal zwak.

Zondag (22/01) vriest het in de ochtend algemeen en lokaal, waar er sneeuw op de weg ligt, is het glad. Er kan bovendien ook aanvriezende mist voorkomen. De wolken blijven meestal aanwezig en later is er ook wat motsneeuw mogelijk. Er wordt evenwel niet veel sneeuw verwacht. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 2 en er staat een schrale noordoostenwind.

Maandag (23/01) is er kans op harnekkige mist. Het is wel meestal droog, maar de lage wolken kunnen wel eens de hele dag aanwezig blijven. Hier en daar is er wel wat zonneschijn. Het blijft koud bij 2 of 3 graden.

Dinsdag (24/01) is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Daarna lijkt de zon door te breken en liggen de maxima rond 2 of 3 graden.

De volgende dagen komt de temperatuur wat hoger uit bij 5 of 6 graden, maar de regenkansen nemen ook toe.Michel Nulens – Buienradar76482