Kris Janssen is nieuwe politiecommissaris

Kris Janssen is nieuwe politiecommissaris

Heusden-Zolder heeft een nieuwe politiecommissaris: Kris Janssen (36) is de opvolger van Ludo Vanpol die met pensioen gaat en hij vormt nu samen met zonechef Geert Luypaert en de commissarissen Danny Wendelen en Ludo Vangeel de leiding van het korps. Kris Janssen is geen onbekende hier, want tussen 2012 en 2016 was hij al aan de slag in Heusden-Zolder als hoofdinspecteur bij de interventiedienst, maar hij was toen ook bij verkeerscontroles te zien.

Hij is afkomstig van Tongeren, startte eerst bij de toenmalige rijkswacht, kwam er bij de mobiele eenheid terecht en maakte na Euro 2000 de overstap naar de luchthaven in Zaventem. Later verkaste hij naar Leuven, en was ook kort aan de slag in Bree en Bilzen. Dan volgde hij de officierenopleiding in Etterbeek waar hij de jongste van 42 deelnemers was.

Kris Janssen had altijd al de ambitie om door te groeien bij de politie, maar benadrukt dat hij minstens even graag op het terrein als op kantoor zit. "Dat is het grote voordeel van een kleinere zone als Heusden-Zolder, je kunt geregeld op het terrein gaan en zo voeling houden met hetgeen er leeft en gebeurt. Je hebt ook meer impact op de gebeurtenissen omdat je makkelijk weet wie zich waar ophoudt en waarmee die bezig is." Als commissaris is Kris Janssen op de eerste plaats verantwoordelijk voor de diensten onthaal en interventie, maar hij neemt er ook een stuk noodplanning bij.39586