KWB-enquête: heimwee naar evenementen van weleer

KWB-enquête: heimwee naar evenementen van weleer

In december organiseerde de KWB Heusden-Centrum onder meer via de Internetgazet een oproep voor een enquête die peilde naar de interesses van de inwoners van de gemeente. Het doel was het KWB-aanbod van de afdeling in Heusden-Centrum beter af te stemmen op die interesses. 62 % van de deelnemers was ouder dan 50, 53 % waren vrouwen en 64 % waren geen lid van KWB.

In het sportluik scoren sporten waarbij al eens gezweet moet worden niet zo goed. Wandelen (70 %), fietsen (57 %) en dansen (36 %) zijn de toppers. In het onderdeel vorming kunnen vooral eenmalige en korte reeksen op de grootste interesse rekenen. De populairste onderwerpen zijn gezondheid en maatschappelijke problemen. Verder dragen ook nieuwe media, wonen, tuin en opvoeding heel wat belangstelling mee.

Binnen het huidige KWB-aanbod zijn de wandelzoektocht, de fietszoektocht en de kook- en baklessen toppers, ook de lidkaartvoordelen en samenaankopen scoren goed. In hun vrije tijd hebben veel deelnemers heimwee naar enkele grote evenementen zoals een kerstmarkt, nieuwjaarsdrink, dorpsfeest, kroegentocht, … En een café dat lang openblijft wordt ook gemist. De enquête kan trouwens nog steeds ingevuld worden via www.kwbheusdencentrum.org38706