Lawaaibakken onderschept en brommers aan ketting

Lawaaibakken onderschept en brommers aan ketting

De politie heeft dit weekend acties gehouden tegen straatraces en lawaaioverlast. Vier auto’s zijn onderschept en geverbaliseerd wegens zogenaamde knalpotterreur. 1 auto reed met piepende banden weg aan de Aldi in de Koolmijnlaan en scheurde naar de Brugstraat. Daar werd hij tegenhouden. De bestuurder had teveel gedronken en zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden, hij krijgt ook  een boete voor onverantwoord rijgedrag.

De flitsauto controleerde op 9 plaatsen 5472 voertuigen, 583 bestuurders  reden te snel. 5 moeten voor de politierechter verschijnen en zullen wellicht hun rijbewijs mogen inleveren. In de Guido Gezellelaan reed een auto 122 per uur in plaats van 70. Het ging om een 19-jarige bestuurder uit Beringen, zijn rijbewijs is alvast voor 15 dagen ingetrokken. Hij reed ook met een lawaaierige uitlaat.

Brommers aan de ketting

In Zolder is een klasse A bromfiets tegengehouden die 45 per uur reed, terwijl 25 het maximum is. Net op de grens Heusden-Eversel werd een klasse B bromfiets aan de kant gezet. Hij haalde minstens 99 km per uur, in plaats van de toegestane 45. Beide bromfietsen gaan voor 30 dagen aan de ketting, de bestuurders moeten voor de politierechter verschijnen. Andere overtredingen zijn: gsm achter het stuur (9), geen gordel (3), kindje niet vastgemaakt, fout parkeren (meestal fietspad) (6), rechts inhalen, niet correct ingeschreven, foute reproductienummerplaat en niet verzekerd (auto getakeld).75124