Matige nachtvorst

Alvorens depressies en storingen in het weekend onze regio bereiken met ook een portie zachte lucht, wordt ons weer bepaald door een hogedrukgebied over West-Europa, dat stilaan naar het oosten schuift. Er volgen enkele koude dagen, waarbij het tijdens de nacht tot matige nachtvorst kan komen, zegt weerman Michel Nulens van Meteoservices.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend en het is koud bij minima rond -4 of -5 graden. De bewolking neemt gestaag toe en het is niet uitgesloten dat er rond de middag enkele sneeuwvlokjes vallen. De hoeveelheden blijven evenwel beperkt. Maxima rond 0 graden.
Morgen/donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en het kwik kan, na een koude ochtend bij minima rond -6 graden, oplopen tot het vriespunt.  Na de middag worden de opklaringen breder.
Vrijdag gaat het vanuit het zuidwesten regenen; bovendien neemt de wind sterk in kracht toe en er zijn rukwinden mogelijk tot 70 of 80 km/u. Het wordt zachter bij 5 graden.
Zaterdag domineren wolken en periodiek valt er wat motregen of lichte regen. Er zijn echter ook drogere perioden. Het kwik bereikt 8 graden en het is vrij winderig.
Zondag liggen de maxima rond 8 graden. Het is echter wisselvallig met vrij veel wolken en geregeld enkele buien. Er staat een matige wind.
De volgende dagen blijft het wisselvallige en eerder zachte weer aanhouden. Op het einde van de week lijkt het echter kouder te worden en in het weekend daarna zou er winterse neerslag kunnen vallen. Zou dit de voorbode kunnen zijn van een witte kerst ?

12053