MHZ heeft  10 punten klaar voor verkiezingen

MHZ heeft 10 punten klaar voor verkiezingen

De Middenstandsraad Heusden-Zolder (MHZ) heeft vanmorgen haar wensen en aanbevelingen voor de volgende legislatuur aan de verschillende politieke partijen overhandigd en toegelicht. Die zijn tot stand gekomen in overleg met de vier handelskernen: Bolderberg, Cité, Heusden-Dorp en Zolder-Centrum. De aanbevelingen en speerpunten zijn samengebracht in een tienpuntenprogramma. MHZ vraagt één schepen die de hele legislatuur de bevoegdheid handel en lokale economie behartigt en een voortzetting van het Stebo-project Buurtzaken. De handelskernen willen een versterking van de communicatie via de gemeentelijke kanalen en met eigen schermen in Cité. Ze willen ook een betere financiering aangepast aan de noden van de tijd om de concurrentie met de buurgemeenten aan te kunnen. MHZ vraagt regelmatig overleg en betrokkenheid in de opmaak van het commercieel strategisch plan en ook een betere communicatie rond de planning en aankondiging van werkzaamheden. De handelskernen willen graag hun woordje meespreken over de feestverlichting.

Vekeersdoorstroming

Ze zijn ook erg bezorgd over de verkeersstroming, het zware verkeer in de kernen, zeker ook met de jarenlange werkzaamheden aan de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren in het achterhoofd.  MHZ en de handelskernen suggereren een verfraaiing van de gemeente, niet alleen met bloembakken en aangepaste zitbanken, maar ook met voldoende afvalbakken, peuken- en hondenpoepzuilen en snellere herstelling van stukgereden infrastructuur.

Debat

Tenslotte vragen ze om de rust en orde in handelskern Cité te handhaven en daar structureel een eind te maken aan straatblokkades bij welke gelegenheid dan ook én mensen die zich in het verkeer of daarbuiten misdragen aan te pakken. Ook daar willen ze regelmatig voor overleg samenzitten met politie en lokaal bestuur precies om escallaties te voorkomen.

Op 18 september om 19.30 uur organiseert de MHZ in de balzaal van CC Muze een verkiezingsdebat, specifiek over de lokale economie.  (foto's Julien Maebe)81290