MHZ wil ook in 2022 trendsetter zijn

MHZ wil ook in 2022 trendsetter zijn

Het zijn moeilijke tijden voor handelaars en horeca-uitbaters met regels die voortdurend wijzigen en een coronapandemie die blijft woekeren. Daartegenover staat een niet aflatende dynamiek en bereidheid tot snel schakelen bij de meeste lokale ondernemers. De Middenstandsraad Heusden-Zolder (MHZ) speelt daarin ook een actieve rol, aldus uittredend voorzitter Bruno Dethier, die de fakkel doorgeeft aan Ronny Oyen.

“In de loop van januari zullen we ons nieuwe bestuur voorstellen, maar ondertussen kijken we terug op een jaar waarin we uitstekend hebben kunnen samenwerken met de vier handelskernen. Denk maar aan de geslaagde eindejaarsactie, de prijsuitreiking zullen we binnenkort coronaproof moeten organiseren”, aldus Ronny Oyen in zijn nieuwjaarsboodschap. “We proberen als MHZ altijd wat trendsetter te zijn, zo lanceerden we de feestverlichting en de geschenkkaart – die vanaf nu digitaal is – om ze vervolgens aan de gemeente over te dragen.”

Vinger aan de pols

De MHZ wil de vinger aan de pols houden bij de handelaars en hun spreekbuis zijn naar de gemeente toe. Daarvoor gaan de vertegenwoordigers geregeld aankloppen bij de schepen van middenstand Isabelle Thielemans en de ambtenaren van lokale economie. Ze kunnen rekenen op de ‘go-betweens’ Jos Put en Rita Ramaekers voor wie dit jaar opvolging zal moeten gevonden worden.

Laadpalen

Ook in het nieuwe jaar ligt nog veel werk op de plank voor de MHZ. “We proberen af en toe de mensen met de juiste kennis en kunde samen te brengen om opleidingen te organiseren voor onze handelaars. We willen ook onze rol opnemen en de kansen zien van commerciële ontwikkelingen die zich elders in Heusden-Zolder voordoen. We willen de RUP’s en mobiliteitsplannen mee opvolgen, de gemeente heeft daarin haar deskundigheid, wij onze praktijkervaring. Tenslotte willen we meepraten in het laadpalenverhaal, handelaars hebben ook een goede kijk op strategisch belangrijke locaties daarvoor”, zo besluit Ronny Oyen.

Ondertussen is het bestuur van de MHZ al volop bezig met de planning van acties en campagnes die in de loop van 2022 in Heusden-Zolder zullen plaatsvinden.71817