Milk Inc. doet Sportpaleis ontploffen

Milk Inc. doet Sportpaleis ontploffen

Voor een bomvol Sportpaleis heeft Milk Inc. vrijdagavond een spetterende première van zijn Forever-concert gegeven. De show zit andermaal vol verrassingselementen en de ambiance bereikt de ene climax na het andere hoogtepunt. Het begon even over half negen met aanzwellende muziek in de duisternis, bijna overstemd door het oorverdovend gejuich. Na de obligate introductie door de vierkoppige band - met John Miles junior schitterend op gitaar - en 2 background vocals, kwamen Regi en Linda hand in hand het podium op. 20.000 paar handen gingen de lucht in, jawel zonder te vragen, een ritueel dat zich in de loop van de avond nog tal van keren zou voltrekken. Er werd gejumpt, zodat het gedaver tot op de Bosuil moet te voelen geweest zijn. Het repertorium is een mix van recente en wat meer belegen hits, met af en toe een ballad of covermedleys uit verschillende decennia.

                                                    Stagediving

Regi weet als geen ander het publiek te bespelen, laat geregeld het initiatief aan de zaal of aan Linda die ondertussen de truken van de foor ook heeft geleerd. Een lange ronde catwalk aan het podium maakte het contact met het publiek nog makkelijker, de touch-hands stapelden zich op, net als de toegeworpen lingerie, of wat daarvoor moest doorgaan. Ook de zes danseressen zweepten het publiek nog wat extra op. Regi wierp zich op de rug in het publiek en liet zich zo in enkele minuten helemaal naar de overzijde dragen. Hij kroop de tribune in en stond op een bepaald ogenblik letterlijk naast ons, waar hij meteen ook even met papa Jean kon swingen. Het tweede deel van de set werd ingezet met Regi en Linda die helemaal achterin het Sportpaleis met een podium naar beneden kwamen. 'Terug naar de tijd toen we nog op kleine podia stonden'. In de Foreverconcerten komen ook gasten, vrijdag waren dat alvast Silver, dj Wout en Tom Helsen.

                                        Technische hoogstandjes

 Naast het muzikale en de ambiancetrapperij wordt het concert gekruid met een geluidsinstallatie om het dak van het sportpaleis te blazen, een lichtinstallatie met uiteenlopende effecten, grote videoschermen voor livebeelden en een gigantische videowall voor clips en sfeerbeelden, maar ook vuur, vuurwerk, een piano die uit het podium opstijgt, ... Met Walk on Water en een regen van papiersnippers werd een punt gezet achter de show, maar zo had het publiek het niet bekeken, dat eiste én kreeg meer. Inmiddels was het al 23u30, het publiek was moe van het brullen, klappen en stampen en er stond nog een horde mediamensen te wachten op Regi en Linda.

                                            Voetjes op de grond

Een trotse papa Jean - die geregeld in het licht van de 'Regi's World'-camera stond - zag dat het goed was, maar wees zijn zoon toch nog op enkele kleine foutjes. "Het voelt fantastisch als je je zoon daar op dat podium ziet staan, ik heb hem nooit tot iets gedwongen maar wel laten kennismaken met muziek en andere creatieve uitingen. Hij kon noten lezen voor hij de letters kende. En ondanks al het succes leeft hij niet met zijn hoofd in de wolken, integendeel, hij respecteert zijn publiek en betrekt hen in het gebeuren. En zo hoort het voor een artiest," aldus Jean Penxten die samen met zoonlief zowat heel de wereld heeft rondgereist. De artiest zelf was ondertussen alweer opgeëst door de media. Vanavond is er weer een concert, en de volgende weken mag Milk Inc het nog eens 4 keer overdoen. Hopenlijk houdt het Sportpaleis stand.

 

1170