Nieuwe Action, Lidl, Brico en Basic Fit op Cité

Nieuwe Action, Lidl, Brico en Basic Fit op Cité

Er komt een nieuwe handelszone op de Muitenberg, meteen achter de brug, tussen Koolmijnlaan en Schansstraat die een ingrijpende invloed zal hebben op het winkelcentrum Cité. Concreet gaat het om het gebied waar nu nog sanitair Vanoppen ligt en de achterliggende gronden. Die worden verkaveld tot een nieuwe winkelzone. Het gaat om meer dan 5000 vierkante meter bruto winkeloppervlakte.

Er komt een nieuwe winkel voor Action - die nu nog niet in Heusden-Zolder aanwezig is - van zo'n 900 m² netto winkelppervlakte. Daarboven komt het fitnesscentrum Basic Fit met zo'n 1200 m². Dat gebouw komt meteen links achter de brug. Aan de voorzijde in de Koolmijnlaan - de plaats van Vanoppen - komt een nieuwe Lidl, waar dus de bestaande winkel van de Brugstraat naar verhuist. Die zal netto-winkeloppervlakte van 1200 tot 1300 m² hebben. Naast de Lidl zal een toegangsweg liggen die uitkomt op een parking met 120 plaatsen. Aan de achterzijde komt dan een nieuwe winkel - 2000 m² - van doe-het-zelf zaak Brico. Daarbij ook een 70-tal parkeerplaatsen. Voor Action en Basic-Fit zijn ook zowat 70 parkeerplaatsen voorzien.

Samenwerking

Projectontwikkelaar Bart Cresens benadrukt dat hij niet over een nacht ijs is gegaan en dat aan het project een tweetal jaren voorbereiding is voorafgegaan. "Het commercieel-strategisch plan van de gemeente bood ons heel wat mogelijkheden. We hebben ook constructief kunnen samenwerken met de gemeente en de centrummanager. Ook met politie en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben we een goed overleg rond de mobiliteitsstudie gehad. Bovendien maken we aan de Muitenberg mee een fiets- en voetpad mogelijk naar de achterliggende gronden waarvoor op lange termijn woningbouwplannen bestaan."

Gisteren is het openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning gestart. Bart Cresens hoopt medio december de nodige vergunningen te hebben. Dan kan begin volgend jaar gestart worden. Heel het project zal in fases verlopen, er moeten immers gebouwen gesloopt, wat bomen gekapt, nieuwe toegangswegen, parkings en groen aangelegd worden. Over ongeveer een jaar zouden alle winkels kunnen open zijn.36023