Ongenoegen over verkoop grond kapelanij

De gemeenteraad keurde vanavond de verkoop van 2 percelen grond in de Ringlaan goed, het gaat om de plaats waar vroeger de kapelanij stond: meer dan 23 are met als inzetbedrag 475.000 euro. De oppositie stemde tegen en Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) onthield zich omdat er jarenlang beloofd was op die plaats een tijdelijke parking in te richten. "Daar is vaak een behoefte aan in Zolder-Centrum. Maar het gemeentebestuur is wel bezig met fairtrade met het zuiden, maar als hier met partners onderhandeld wordt, is er geen sprake van fairtrade."
Bij de verdeling van de subsidies voor de opwaardering van de kermissen (voor de Verenigde Handelaars van Heusden- en Zolder Dorp en wielerclub Chasse Patat) beloofde schepen van festiviteiten Nanda Van Ende dat de commissie vrije tijd binnenkort ook toelagen voor de kleinere kermissen zal bespreken.
De raad eindigde bitsig met de geplande aanduiding van een vervanger voor Vlaams Belang fractieleider Jan Jans in de centrale commissie omdat die maandag een klacht tegen hemzelf moet behandelen. Maar het Belang weigerde een vervanger aan te duiden, omdat volgens hen de klacht van Sevim Murat niets met deontologie te maken heeft, maar bij het gerecht moet ingediend worden. Burgemeester Claes brak de discussie af omdat de gemeenteraad zich niet inhoudelijk met de zaak kan bezighouden. Jan Jans kondigde voor maandag nog enkele verrassingen aan. Lode Schops (onafh) betreurde, daarin gesteund door schepen Leon Truyers, net als vorige maand dat gemeenteraadsleden in heel wat zaken tegelijk rechter en partij moeten zijn.7243