Onze fotograaf Marcel Gybels is overleden

Onze fotograaf Marcel Gybels is overleden

Met grote verslagenheid melden wij u het overlijden van onze fotograaf Marcel Gybels. Hij heeft vanavond de ongelijke strijd tegen een slopende ziekte verloren. Jarenlang was Marcel een trouwe fotograaf van de Internetgazet. Zowat dag en nacht had hij zijn toestel bij de hand. Er mocht geen beestje over de grond kruipen, geen vliegtuig of ballon het luchtruim doorklieven of Marcel had het op foto vastgelegd. Een ondergaande zon, of een bijzondere maan, … even later rolde de foto binnen. In de Wijers observeerde Marcel urenlang met toestel en telelens in aanslag de fauna tot hij die ene ijsvogel met een visje in zijn bek had, of legendarisch is zijn foto van de reiger die de ijsvogel opschrokte.

Hitte of koude konden Marcel niet afschrikken, of het nu was om op Circuit Zolder haarscherp de racebolides vast te leggen, op Kleine-Brogel de F 16’s te kieken of vanuit een helikopter zowat heel Heusden-Zolder in beeld te brengen. Marcel is altijd een Pietje Precies geweest, destijds als vakman, thuis als doe-het-zelver en bij ons als fotograaf. Hij stuurde geen foto in waarover hij zelf niet 100 % tevreden was. Hij gebruikte ook steevast het beste materiaal voor zijn hobby.

Toen Marcel begin vorig jaar vernam dat een fatale ziekte stilaan zijn lichaam zou veroveren, had hij maar één antwoord: nog fanatieker foto’s maken. Hij trok er zich aan op en was trots op zijn werk en de reacties die hij daar op kreeg. Half december maakte hij zijn laatste foto’s. Toen hij even later vertelde dat hij zijn fototoestel niet meer kon vasthouden, wist iedereen hoe laat het was. Vanavond is hij vredig ingeslapen. De redactie betuigt haar oprecht medeleven aan de echtgenote, kinderen en andere familieleden van Marcel.38739