Ook Circuit Zolder werkt aan ecologie

Ook Circuit Zolder werkt aan ecologie

Op Circuit Zolder is vandaag het nieuwe seizoen voorgesteld, tegelijk was het voor de media ook de kennismaking met de gloednieuwe directeur Peter Hudders (foto). Hudders is ondertussen 1 maand in dienst. "Mijn vorige jobs waren in de automobielsector die zwaar onder de crisis te lijden heeft. De opbouw van deze sector is belangrijk voor de maatschappij maar ook voor de autosport. Dat betekent dan ook dat wij voor een uitdagend jaar staan. En alhoewel ik er niet bij betrokken was mag ik stellen dat het seizoen voor Circuit Zolder aardig uitgetekend is. Mijn uitdagingen zijn dan ook de investeringen, want de middelen terugschroeven of geen investeringen doen is achteruit gaan. In dat kader situeer ik de organisatie van het Belgisch kampioenschap BMX in 2010. Bovendien hebben wij ons kandidaat gesteld voor het WK BMX in 2012."

Marketingverantwoordelijke Walter Goossens gaf tekst en uitleg bij de kandidatuur voor het WK BMX. "De KWB heeft onze kandidatuur ingediend bij de UCI voor het WK BMX 2012. Het Australische Auckland, het Britse Birmingham, het Deense Kopenhagen en het Nederlandse Rotterdam deden hetzelfde. Maar rekening houdend met de geografische spreiding van andere WK's en eerdere organisaties behoren wij samen met Rotterdam tot de favorieten. Waarschijnlijk zal het financiële plaatje de doorslag geven."

Circuit Zolder stelde vrijdag ook een initiatief voor, waarmee het de autosport af wil helpen van zijn vervuilend imago. "Wij zijn daar al enkele jaren mee bezig maar nu willen wij dit ook kenbaar maken aan het grote publiek. Daarom hebben wij het project 'Clean Week 2020' opgestart", vertelt manager Marc Martens. "Op 7 mei is de kick-off. Wij willen dan een verzameling van alternatieve en ecologische voertuigen voorstellen aan het publiek. Omdat er op dit ogenblik nog geen ronderecords voor alternatieve motorenbestaan, gaan wij bekende sportmensen die laten vestigen. Zo zal oud-wielrenner Marc Wauters met een elektrische fiets rijden, snelheidspiloot Werner Daemen met een elektrische motor, Bas Leinders met een elektrische auto en Stefan Everts met een elektrische motorcrossmoto."2358