Op pensioen na 48 jaar bij dezelfde werkgever

Op pensioen na 48 jaar bij dezelfde werkgever

Christine Deprez uit Heusden-Zolder werd vandaag door haar collega's bij Baloise Insurance in Hasselt uitgezwaaid want ze gaat met pensioen. Op zich niet zo speciaal zul je denken, ware het niet dat Christine liefst 48 jaar bij dezelfde werkgever aan de slag was. En dat is een zeldzaamheid geworden.

Christine startte in 1970 als jobstudente bij verzekeringsmaatschappij Sun Alliance. Ze maakte een heleboel fusies en 7 naamsveranderingen mee, maar bleef altijd op post. "De toffe collega's, goede werksfeer en het feit dat ik nooit tegen mijn zin naar het werk ging," gaven daarin de doorslag. Ondertussen zag ze haar sector en job grondig veranderen: van dactylo naar mails en apps en de alsmaar langer wordende files. En ondanks dat ze maar tot haar 16 naar school ging, groeide ze door zelfstudie door tot ‘schadebeheerder auto’.

Bijna haar hele carrière pendelde ze naar Brussel, maar de laatste vier jaar werkte ze als onthaalmedewerkster in de vestiging Hasselt. Maar nu is het dus tijd voor wat anders en voor wat meer rust.39254