Opnieuw warmer

Na de doortocht van een buienlijn, bouwt een mobiele wig op en stabiliseert de atmosfeer enige tijd. Enkele storingen komen tijdens het weekend dicht in onze buurt en veroorzaken vooral bewolking, maar in mindere mate voor neerslag. Na het weekend wordt even lucht van subtropische oorsprong aangevoerd, maar op dinsdag wordt deze warme lucht verdreven door een storing. Het typische Belgische lenteweer staat op het programma.
Vandaag vallen er na de middag nog een aantal buien, maar stilaan wordt het droger en naarmate de namiddag vordert volgen er ook enkele opklaringen. Het is fris bij slechts 15 of 16 graden.
Morgen domineren wolken een groot deel van de dag. Een drupje regen is niet geheel uitgesloten, maar meestal is het droog. Vooral na de middag is er ook af en toe wat zon. Het wordt wat zachter bij 19 graden.
Zondag is een storing verantwoordelijk voor veel wolken met een kleine kans op een drupje regen. Het is echter overwegend droog en later op de dag komen er brede opklaringen opzetten. Het kwik klimt naar 21 graden.
Maandag wordt vanuit het zuiden lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. Bij veel zon komen de maxima uit op 26 of 27 graden. Volgende nacht zijn er buien mogelijk.
Dinsdag komt een storing opzetten met perioden van regen of buien. Na de middag zijn er ook opklaringen, maar er vallen ook nog enkele lokale buien. Een donderslag is mogelijk. Maxima rond 23 graden.
Woensdag is het droog bij een afwisseling van wolken en opklaringen. De maxima liggen rond 20 graden en er is niet al te veel wind.
onderdag kan er een weinig neerslag vallen, maar op het einde van de week bouwt een hogedrukgebied op over onze streken en is de zon van de partij. Tijdens het weekend lijkt het hoog stand te kunnen houden met veel zon en zomerse temperaturen
.(Michel Nulens - Meteoservices)
7728