Piste van Circuit Zolder wordt helemaal vernieuwd

Piste van Circuit Zolder wordt helemaal vernieuwd

In 2020 wordt de piste van Circuit Zolder vernieuwd, een project dat sinds 2017 voorbereid wordt en waaraan Sport Vlaanderen steun geeft. De volledige piste is in 3D opgemeten, zo zijn de staat van de ondergrond, de hellingsgraad en afwatering nauwkeurig in kaart gebracht. Uiteraard is vooral de bovenlaag cruciaal, daarom is gekozen voor een zeer specifiek type asfalt met de beste grip, wrijving en duurzaamheid.

Wateropvang

Door de aanleg van wadi’s in de graszones zal het regenwater vlot kunnen infiltreren. Het project voorziet daarnaast meer dan 5.000m² extra waterbuffering. De oude betonnen rijstrook-randen worden heraangelegd wat de veiligheid sterk zal verbeteren. Waar nodig wordt extra stabiliteit gecreëerd om de ruim 55.000 m² asfalt voor de volgende 10 jaar in topconditie te kunnen houden.

8,2 km glasvezel

Voor de verbetering van de veiligheid worden de grindbakken vernieuwd of uitgebreid. Daarnaast wordt 8,2 kilometer glasvezel aangelegd. Dat als voorbereiding voor de allernieuwste technologieën, zoals een digitaal camerasysteem.  Met de hulp van El Systems kunnen gevaren voortaan autonoom gedetecteerd en doorgegeven worden. De verbeteringswerken starten op 23 maart 2020 en worden uitgevoerd binnen 25 kalenderdagen. Dan zijn er geen gemotoriseerde activiteiten omwille van 2 manches van het EK BMX. Alles zal tijdig klaar zijn tegen het DTM -weekend van 24 tot 26 april.50140