Programma voor jong en oud op Moedertaalfeest

Programma voor jong en oud op Moedertaalfeest

Morgen viert Unesco de internationale Dag van de Moedertaal en daarom houdt Heusden-Zolder op zaterdag 24 februari zijn jaarlijkse moedertaaldagfeest 'Boordevol talen(t). Ongeveer 35 % van de meer dan 33.000 inwoners is van niet-Belgische origine. Tel daarbij nog de verschillende Vlaamse dialecten die hier worden gesproken en je komt tot een enorme mix aan talen en die wordt zaterdag in de kijker gezet in de ontmoetingszaal van de Limburgse Alevieten, Michel Scheperslaan 133.
Om 15 uur beginnen de voorstellingen voor en door kinderen met Aytekin (saz), de leerlingen van De Droomboom vzw (Franse performance), Moira Pascua (dwarsfluit), theater door 4 vrolijke meisjes, Hupsakee (meertalige act), Isaac Mbambi (muziek) en slotoptreden door Kundabuffi (Culturen in Beweging vzw).

Om 19 uur is het dan aan de volwassenen met optredens van Michele Bagnoli en Kristel Dewaele (poëzie), Sabine Fastré (zang), een interactieve talenquiz (Het Berenhuis) en het duo M & M (muziek). Het slotoptreden wordt verzorgd door de Belgische symfonische metalband Gallia. Voor de presentatie zorgen de kinderen van de wijken Halhei en Lindeman (taalactivering). De toegang is gratis, je mag vrij in en uitlopen.39168