Het weer in Heusden-Zolder

Regen, buien en wind

Wind, regen en buien zijn de ingrediënten van het weerbeeld op korte en lange termijn. In een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstromingen worden storingen in vlug tempo over ons land gestuurd. Tussenin zijn er drogere intermezzo's, maar vrijwel iedere dag krijgen we een portie hemelwater te verwerken. Na het weekend wordt het droger, maar dan gaan ook de temperaturen omlaag.

Dinsdag (21/03) na de doortocht van een koufront in de ochtend met tijdelijk regen, volgen er droge perioden, echter afgewisseld met lokale buien. Tegen de avond verdwijnen de buien uit het weerbeeld en is er meer ruimte voor de zon. Bij een matige zuidwestenwind, wordt relatief zachte lucht aangevoerd. De maxima komen uit op gemiddeld 14 graden.

Woensdag (22/03) trekt een storing vanuit het westen over de regio. In de ochtend is het bewolkt, maar meestal droog. Tegen de middag gaat het regenen. De namiddag verloopt regenachtig. Er staat een matige zuidwestenwind, die na de middag wat in kracht afneemt. De maxima liggen rond gemiddeld 12 graden.

Donderdag (23/03) vallen geregeld buien, soms pittig. Het is daarbij meestal zwaar bewolkt. Later in de namiddag wordt het betrokken en gaat het regenen. Er staat flink wat wind, maar met maxima rond 14 graden, is het wel zacht. 

Vrijdag (24/03) verlaat een regenzone in de vroege ochtend onze streken. Het is dan even wat droger met ook wat zon. Daarna komen er behoorlijk wat buien opzetten. Met een matige zuidwestenwind, bereikt het kwik opnieuw een graad of 14. 

Het wisselvallige weer houdt tijdens het weekend aan met vooral flink wat buien op zaterdag en kans op een donderslag. Zondag zijn er perioden met regen of buien. Na het weekend zou het wat droger worden, maar de temperaturen gaan dan ook iets omlaag.Michel Nulens – Buienradar77031